Завантаження ...

В області презентували інтерактивну мапу механізмів взаємодії в громадах Сумщини

Інтерактивна мапа створена у рамках проєкту «Розбудова спроможних громад через посилення громадянського суспільства», що реалізує громадська організація «Сумське громадське коло»



Інтерактивна мапа створена у рамках проєкту «Розбудова спроможних громад через посилення громадянського суспільства», що реалізує громадська організація «Сумське громадське коло» за сприяння Національного Фонду Демократії

Мапа містить інформацію про наявність чи відсутність у п’ятдесяти ТГ області таких інструментів взаємодії та учасництва, як громадські слухання; громадський бюджет; електронні звернення; електронні петиції; консультативно-дорадчі органи. Крім того, є такі маркери, як «Успіхи розвитку» та «Додаткові ресурси», що сприяють утвердженню та підтримці громадських ініціатив на шляху розбудови громадянського суспільства та спроможних громад. (Посилання на мапу: https://www.google.com/maps/d/u/5/edit?mid=1ns4Ce4msV2vnWaAlGSZZZju7N0SZWdp0&usp=sharing).

Начальник управління з питань розвитку громадянського суспільства облдержадміністрації Сергій Над'ярний зазначив, що дуже часто доводиться фіксувати випадки невиконання законодавства щодо забезпечення доступності публічної інформації в регіонах Сумської області. Інтерактивна мапа – цікавий, корисний для діяльності змістовний продукт, який збільшує можливість такого доступу. Також мапа створює момент можливої конкурентності між громадами, що, на думку Сергія Над’ярного, дозволить покращити їх діяльність.

Експерт із питань регіонального розвитку, консультант територіальних громад із розробки довгострокових стратегій розвитку Григорій Старіков назвав презентовану інтерактивну мапу цікавою ініціативою: «Вона одна з перших і найкращих в Україні щодо відображення взаємодії влади із громадськістю».

«Важливо, що інтерактивна мапа створена не тільки для висвітлення ситуації в громадах. Найголовніша мета цього механізму, – наголосила наукова експертка-консультантка, модераторка презентації Анна Борисова. – Сприяння розвитку та позитивним змінам, поінформованості громади про наявні можливості та інструменти взаємодії та ресурси. Тож у всіх бажаючих є можливість вносити на мапу свої корективи та доповнення про свою територіальну громаду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: