Завантаження ...

На Сумщині поліцейські розшукують шахрая, який виманив у літньої жінки 19 000 гривень

Літня сумчанка, передавши невідомому банківську картку з пін-кодом, нібито «на допомогу онуку», згодом виявила, що потрапила у шахрайську пастку та звернулась по допомогу



Літня сумчанка, передавши невідомому банківську картку з пін-кодом, нібито «на допомогу онуку», згодом виявила, що потрапила у шахрайську пастку та звернулась по допомогу до Сумського районного управління поліції.

Поліцейським, які прибули на виклик, 84-річна жінка розповіла, що кілька годин тому до неї на стаціонарний телефон подзвонив невідомий та представився її онуком. Чоловік зазначив, що він спричинив тілесні ушкодження випадковому знайомому і зараз перебуває за це у поліції. Для того, щоб владнати ситуацію – попросив грошей нібито на лікування потерпілого, які вона повинна була передати кур’єру, який приїде до неї додому.

Літня жінка, не маючи вдома готівки, запропонувала псевдокур’єру банківську картку з пін-кодом. А згодом, зателефонувавши онуку, зрозуміла, що мала справу з шахраєм. Виявилося, зловмисник встиг спустошити банківський рахунок жінки, знявши 19 000 гривень.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Правоохоронці вкотре радять громадянам не бути занадто довірливими під час спілкування з невідомими і перевіряти отриману інформацію. Пам’ятайте, саме від вашої пильності та обачності залежить збереження вашого майна та ваша безпека.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: