Завантаження ...

На Сумщині за одну добу вакциновано від COVID-19 понад дві тисячі осіб

За інформацією управління охорони здоров’я Сумської облдерж- адміністрації, протягом 28 квітня вакциною AstraZeneca-SKBioбуло щеплено 2180 жителів області



За інформацією управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації, протягом 28 квітня вакциною AstraZeneca-SKBioбуло щеплено 2180 жителів області

Серед районів лідером з проведення кампанії з вакцинації став Сумський район (включно з м. Суми). За добу було вакциновано 1010 осіб.

У Конотопському районі щеплено 470 осіб, Шосткинському – 320 осіб, Роменському – 320 осіб і Охтирському – 160 осіб.

Нагадаємо, щеплення проводять вакциною AstraZeneca-SKBio, 367 200 доз якої Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Сумщина отримала 10 тис. доз цієї вакцини.

Зараз в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, людей старших за 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Вакцина AstraZeneca-SKBio, вироблена в Південній Кореї, є ідентичною за складом і технологією виробництва та взаємозамінною до AstraZeneca/CoviShield, що виготовлена за ліцензією в Індії. Тому цією вакциною щеплюватимуть тих, хто повинен отримати другу дозу вакцини AstraZeneca, але вже у травні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: