Завантаження ...

У Сумах завершилась ІІІ літня гімназіада України з дзюдо

Упродовж двох днів в Палаці студентського спорту Сумського державного університету проходили змагання ІІІ літньої гімназіади України з дзюдо.



Упродовж двох днів в Палаці студентського спорту Сумського державного університету проходили змагання ІІІ літньої гімназіади України з дзюдо.

У церемонії відкриття 27 квітня взяли участь заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко, ректор Сумського державного університету Василь Карпуша, голова Сумського відокремленого підрозділу Студентської спортивної спілки України, Почесний ректор СумДУ Анатолій Васильєв, керівники Сумської облдержадміністрації, депутати обласної та міської рад.

Учасниками ІІІ літньої гімназіади України з дзюдо стали понад 200 школярів із 18 регіонів України.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко відзначив високий рівень спортивної інфраструктури СумДУ, одним з таких об’єктів він назвав місце проведення гімназіади – Палац студентського спорту.

Сумський державний університет приділяє особливу увагу розвитку фізичної культури та спорту. Близько 400 студентів СумДУ входять до складу обласних та національних збірних команд, виборюють призові місця у чемпіонатах Європи та світу, Всесвітніх універсіадах та Олімпійських іграх.

Ректор СумДУ Василь Карпуша побажав учасникам гімназіади спортивних перемог та запросив юних спортсменів продовжити навчання в Сумському державному університеті, де є чудові перспективи для розвитку спортивних здібностей.

За результатами змагань перше місце виборола команда з міста Києва, на другому місці - юні спортсмени із Запорізької області, замикає трійку лідерів команда дзюдоїстів Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: