Завантаження ...

На Сумщині перебуває заступник Міністра освіти і науки України

У рамках робочої поїздки заступник Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький



У рамках робочої поїздки заступник Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький та голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко відвідали Сумський державний університет

Посадовці Міністерства ознайомились з діяльністю вишу щодо впровадження інноваційних технологій в освітньому процесі, цифровим розвитком університету.

Зокрема, представники МОН відвідали університетські навчальні центри ІТ-компаній PortaOne та MindK, а також навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», де ознайомились із потенціалом імерсивних технологій для навчання студентів, побачили можливості відео та вебінар студій СумДУ, дізналися про екосистему навчальних онлайн-ресурсів університету.

У бібліотеці СумДУ Артур Селецький оформив власний електронний читацький квиток. Це дає можливість користуватися унікальним репозитарієм, що у 2020 році посів 1 місце серед репозитаріїв України та 47 місце серед репозитаріїв світу.

Ректор СумДУ Василь Карпуша акцентував увагу на розвитку в університеті цифрових технологій, розповів про інноваційні інформаційні розробки, зокрема, систему інформаційного менеджменту.

Також Василь Карпуша розповів про потужну університетську спортивну базу, що забезпечує розвиток 40 видів спорту і успішні виступи студентів-спортсменів СумДУ на різноманітних всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Зокрема, серед останніх здобутків – перше місце на літній Універсіаді України з дзюдо, що відбулася на спортивній базі СумДУ – Палаці студентського спорту.

У рамках робочої поїздки Артур Селецький та Вадим Стеценко відвідають інші ВНЗ області: Сумський державний педагогічний університет та Сумський національний аграрний університет.

Також у програмі – огляд Обласного ліцею-інтернату для талановитих дітей спортивного профілю «Барса».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: