Завантаження ...

На Сумщині з перевізниками, які відмовлятимуться перевозити пільговиків, будуть розривати договори

Голова Сумської облдерж- адміністрації запросив на наступне засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей перевізників, які відмовляються перевозити учасників бойових дій



Голова Сумської облдержадміністрації запросив на наступне засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей перевізників, які відмовляються перевозити учасників бойових дій

«Я взагалі не розумію, для чого укладати договори на перевезення пасажирів з перевізниками, які не виконують норми законодавства, – говорив Василь Хома. – Тому пропоную на наступне засідання координаційної ради запросити таких перевізників. Ми з ними поговоримо і попередимо, якщо такі ситуації будуть повторюватися й надалі, то прийматимемо рішення про розірвання з ними договорів. Адже невиконання Закону «Про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту» є підставою для цього».

За інформацією Департаменту соціального захисту населення, Сумська облдержадміністрація звернулася листами до організації роботодавців «Сумська обласна організація роботодавців у галузі транспорту» та товариства з обмеженою відповідальністю «Сумське обласне підприємство автомобільного транспорту» щодо недопущення відмови громадянам у пільгових перевезеннях.

Також говорили і про те, що область має погасити заборгованість перед перевізниками за попередні перевезення пільговиків.

Як повідомив директор Департаменту розвитку інфраструктури облдержадміністрації Володимир Дудченко, станом на 01.01.2021 в області залишилась заборгованість перед перевізниками більше 4 млн грн. Рішенням обласної ради від 26 лютого була продовжена дія Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2021 роки. Обсяг коштів, передбачених в рамках цієї програми, становить 11,6 млн грн.

«Наразі прийняті рішення щодо 100% перерахування коштів до обласного бюджету всіма місцевими радами, крім Зноб-Новгородської (86,6%), Сумської (68,6%), Юнаківської (50%), Хотінської (50,0%), Глухівської (34,1%), Тростянецької (15,4%), Миропільської (15,1%), Кролевецької (3,0%), Буринської (0%) та Конотопської (0%). Департамент соціального захисту облдержадміністрації направив відповідні листи до цих територіальних громад щодо 100% перерахування коштів», – розповів Володимир Дудченко.

Василь Хома наголосив, що на наступне засідання також необхідно запросити голів громад, які не передбачили у своїх бюджетах кошти на цю програму.

«Голови територіальних громад звертаються також до облдержадміністрації за вирішенням багатьох питань. Я вже неодноразово говорив, що у нас має бути дорога із зустрічним рухом. І якщо якась громада діє всупереч інтересам області – це погано. Всі ми маємо працювати в єдиному ключі», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: