Завантаження ...

На Сумщині на продовольчих ринках зможуть продавати і непродовольчі товари

Таке рішення прийняла під час засідання Сумська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Василя Хоми



Таке рішення прийняла під час засідання Сумська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Василя Хоми

Заступник голови облдержадміністрації Тарас Савченко доповів голові облдержадміністрації, що це рішення опрацьоване як з представниками контролюючих органів, так і з представниками ринків.

Василь Хома наголосив: «Ми розуміємо підприємців. Активно працювали над тим, щоб і бізнесу допомогти, й зберегти життя та здоров’я жителів Сумщини. І це рішення – ще один крок назустріч підприємцям».

«Пропонуємо внести до протоколу позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 березня 2021 року № 4 деякі зміни, – говорив Тарас Савченко. – Зокрема, про те, що заборонена діяльність ринків, крім продовольчих, вказаних в додатку 1. На цих ринках може здійснюватися діяльність щодо реалізації не лише продуктової, а й непродуктової групи товарів, з дотриманням обмеження: 60% торгівельних площ займають продуктові товари і 40% – непродуктові».

Також змінами передбачається встановити, що на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки, суб’єкти господарювання, що провадять торговельну діяльність із видачі непродовольчих товарів для адресної доставки, відправки онлайн-замовлень та за попереднім замовленням на виніс, без доступу до торговельної зони, за умови дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів визначених, постановою КМУ № 1236. Крім того – за умови додаткового виконання наступних умов: наявності захисного екрану (борду, скла, перегородки) встановленого між продавцем та споживачем; забезпечення дотримання соціальної дистанції; спеціально обладнаних точок видачі товару (через вікна видачі, тераси тощо).

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну № 1236 заборонена діяльність всіх ринків, крім продовольчих. Держпродспоживслужба визначила перелік ринків на території Сумської області, які відносяться до категорії продовольчих. У переліку 30 ринків, у тому числі й Центральний ринок м. Суми.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: