Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 2 боєприпаси знешкоджено, ще 14 виявлено

20 квітня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження одного 76 – ти мм артилерійського снаряду та однієї гранати Ф – 1.



20 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 76 – ти мм артилерійського снаряду та однієї гранати Ф – 1. Боєприпаси раніше були виявлені на території Глухівського району та в м. Глухів. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, на території області було виявлено ще 14 вибухонебезпечних предметів, а саме – артилерійські снаряди калібром 122 мм, 152 мм, 100мм та 45мм, мінометні міни калібру 82 мм та 50 мм і один вибухник АПУВ. Застарілі боєприпаси були виявлені в с. Підлипне та Грузьке на Конотопщині, на відкритій території на відстані 3 та 1,5 км від житлових будинків, в селах Пустовійтівка та Перекпівка на Роменщині, на лузі та в лісі на відстані 600 та 450 м від осель громадян і в м. Буринь на присадибній ділянці на відстані 100 м від житлового сектору.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: