Завантаження ...

Громадянка РФ з підробленим ПЛР-тестом пропонувала сумським прикордонникам хабар

Днями прикордонники Сумського загону в черговий раз припинили правопорушення, пов’язане з підкупом службової особи прикордонного відомства.



Днями прикордонники Сумського загону в черговий раз припинили правопорушення, пов’язане з підкупом службової особи прикордонного відомства.

До пункту пропуску «Бачівськ» прибула громадянка РФ, яка слідувала до України в пішому порядку. Під час проведення заходів прикордонного контролю в охоронців кордону виникли сумніви щодо дійсності наданої іноземкою довідки про проходження ПЛР-тестування на COVID-19.

В ході спілкування з правоохоронцями жінка зізналася, що тестування на COVID-19 вона не проходила, а довідку придбала у невідомих осіб у метро Москви.

Аби потрапити до України по підробленому ПЛР-тесту, 43-річна росіянка запропонувала прикордоннику неправомірну вигоду в розмірі 3000 російських рублів, на що отримала категоричну відмову, адже українські прикордонники мають нульову толерантність до корупції.

Наразі охоронці кордону передали жінку працівникам поліції, які й займаються об’єктивним з’ясуванням вчинення нею кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Просимо звернути увагу на те, що для перетину державного кордону на в’їзд в Україну іноземці повинні мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні. Також іноземці повинні мати негативний результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

Східне регіональне управління ДПСУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: