Завантаження ...

На Сумщині рятувальники чотири рази ліквідовували загоряння сухої рослинності

Упродовж 14 квітня, рятувальники чотири рази залучались до ліквідації пожеж у природних екосистемах на території Сумської області.



Упродовж 14 квітня, рятувальники чотири рази залучались до ліквідації пожеж у природних екосистемах на території Сумської області. Пожежі виникали на Конотопщині, Краснопільщині та в містах Конотоп та Шостка.

О 13:02 надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності по вул. Привокзальна в смт Краснопілля. Про пожежу повідомив випадковий перехожий, який побачив дим на відкритій території. Вогонь охопив суху рослинність та сміття на площі до 1,5 га та залишки смоли на площі до 26 кв. м. Через сильні пориви вітру, існувала загроза збільшення масштабів пожежі та перекидання вогню на 2 поруч розташовані господарчі споруди, ангар та не експлуатуєму адмінбудівлю колишньої нафтобази. Черговому караулу 11-ї державної пожежно-рятувальної частини, вдалось локалізувати загоряння об 13:30, ліквідувати - о 13:47.

Цього ж дня, о 11:34 рятувальники отримали повідомлення, що поблизу с. Калишенкове на Конотопщині, горять залишки сухої рослинності на площі до 1,5 га. Виникла загроза перекидання полум’я на поруч розташовані житлові будинки громадян. Подолавши відстань у 30 км, з районного центру прибуло відділення чергового караулу 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 12:16 пожежу локалізували, о 12:55 – ліквідували.

А вже, о 13:20 та 14:15 відділення чергових караулів 12-ї та 4-ї державної пожежно-рятувальної частини залучались до ліквідації пожежі в природних екосистемах в м. Конотоп та Шостка.

Всього на гасіння загорянь було залучено 4 одиниці спеціальної техніки та 16 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: