Завантаження ...

Служба зайнятості Сумщини активний учасник на ринку освітніх послуг

Щороку після випуску студентів навчальних закладів ринок праці поповнюється молодими, дипломованими фахівцями, бо найчастіше обраний фах випускниками шкіл не співпадає з викликами ринку праці.



Щороку після випуску студентів навчальних закладів ринок праці поповнюється молодими, дипломованими фахівцями, бо найчастіше обраний фах випускниками шкіл не співпадає з викликами ринку праці.

«На сьогодні популярними серед молоді залишаються економічний, юридичний і психологічний напрями підготовки. Хоча певна кількість випускників зазначених напрямів, отримавши диплом залишаються без роботи і більшість з них вимушена звертатись до центрів зайнятості», - зауважив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Слова посадовця підтверджує статистика ринку праці. Так, серед випускників вишів області найбільшу частку тих, хто поповнив лави клієнтів служби зайнятості, це фахівці з таких напрямків: право (108 осіб з СумДУ, 55 – випускники СНАУ), менеджмент (52 особи з СумДУ, 55 – випускники СНАУ), фінанси, банківська справа та страхування – 47 дипломованих спеціалістів та 35 тих, хто обрав журналістику. Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка підготував 190 незайнятих спеціалістів з початкової та 130 дошкільної освіти.

Саме такий стан справ на ринку праці зумовлює обов’язкову участь служби зайнятості при погодженні пропозицій обсягів прийому та випуску фахівців з тим, аби привести у відповідність регіональний ринок освітніх послуг до потреб ринку праці.

Днями у Сумській обласній державній адміністрації відбулася співбесіда із представниками закладів вищої та фахової передвищої освіти, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, щодо погодження пропозицій обсягу прийому та випуску фахівців з вищою та фаховою передвищою освітою на 2021 рік.

В обговоренні пропозицій закладів освіти взяли участь заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Медвідь, директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Юрій Харламов.

За результатами співбесіди пропозиції обсягу прийому та випуску фахівців з вищою та фаховою передвищою освітою на 2021 рік погоджено.

Сумський ОЦЗ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: