Завантаження ...

У період з 01 по 14 квітня 2021 року Сумський рибоохоронний патруль задокументував 46 порушень

У період з 01 по 14 квітня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 46 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 01 по 14 квітня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 46 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 18 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), п’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), три – ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу). Оформлено 15 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 63 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 100 од. заборонених знарядь лову (54 од. сіток, п’ять «ятерів», вісім «екранів», чотири «павуки», три раколовки тощо) та майже 200 кг водних біоресурсів. На ринках області виявлено незаконний продаж 108 кг риби. Збитки, завдані рибним запасам, склали 6 460 грн та накладено штрафів на суму 425 грн. Передано до суду 26 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, третього квітня 2021 року держінспекторами викрито грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Грем’ячко Ямпільського ОТГ Шосткинського району. Громадянин забороненим знаряддям – «ятером» добув 3 екз. щуки, загальною вагою 1,2 кг. Збитки склали 1 020 грн.

Шостого квітня року державними інспекторами задокументовано порушення Правил рибальства на водоймі в с. Великий Бобрик Краснопільського ОТГ Сумського району. Двоє громадян за допомогою трьох сіток здійснювали незаконний вилов риби, добувши у такий спосіб 5,5 кг водних біоресурсів: 45 екз. карася сріблястого та 1 екз. щуки. Сума нанесених рибному господарству збитків складає 1 105 грн.

Згодом, у цьому ж місці викрито чоловіка, який за допомогою двох сіток добув 0,5 кг риби: 10 екз. карася сріблястого та 1 екз. щуки. Сума збитку склала 510 грн.

Дев’ятого квітня зафіксовано грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Вищевеселе Киріківської ОТГ Охтирського району. Двоє чоловіків двома сітками добули 106 екз. карася сріблястого, загальною вагою 14 кг. Збитки становлять 1 802 грн.

Десятого квітня рибінспектори виявили на водоймі в с. Новоандріївка Білопільської ОТГ Сумського району рибака, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою 9 од. сіток. У такий варварський спосіб він добув 105 екз. карася сріблястого та краснопірку, загальною вагою більше 20 кг. Завдано збитків у розмірі 1 853 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову, два риболовних костюми доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час складено на громадян три протоколи за ст. 85-1 КУпАП за збереження на водоймі семи сіток та гумового човна в Роменському та Охтирському районах.

Також зафіксовано п’ять порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів в заборонений нерестовий період в місцях нерестовищ. На порушників накладено штрафів на суму 425 грн.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Суми та Конотоп виявлено п’ять випадків незаконного продажу 108 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Оформлено 15 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Конотопському, Сумському та Роменському районах, згідно з якими вилучено 50 сіток, три раколовки, шість «екранів» та чотири «ятері». З них на Косівщинському водосховищі вилучено п’ять сіток та три раколовки. У водне середовище випущено більше 30 кг водних біоресурсів.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів особливо в період нересту. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: