Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу вогнеборці тричі ліквідовували загоряння сухої рослинності

13 квітня о 15:18, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на відкритій території поблизу с. Беседівка, що на Недригайлівщині.



13 квітня о 15:18, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на відкритій території поблизу с. Беседівка, що на Недригайлівщині. Про пожежу повідомили працівники ДП «Недригайлівський агроліс». На місце події було направлено черговий караул 18 – ї державної пожежно – рятувальної частини та добровільну пожежну команду с. Хоружівка.

Прибувши на місце вогнеборці встановили, що горять залишки сухої рослинності на площі до 45 га, утворилась загроза подальшого поширення вогню на поруч розташований лісовий масив. Для недопущення розповсюдження вогню за допомогою трактора с плугом було проведено обпашку небезпечної зони.

Також для гасіння разом з працівниками Служби порятунку було залучено 16 чоловік особового складу лісової охорони з протипожежними ранцями. Приборкання загоряння вимагало значної кількості води, а тому пожежні автоцистерни довелось до заправляти від природної водойми, яка була розташована на відстані 500 м від осередку горіння.

О 16:45 загоряння локалізували, а о 18:57 – витративши на гасіння близько 15 тонн води, повністю ліквідували.

Цього ж дня схожі випадки мали місце на Роменщині та в обласному центрі, де вогонь знищив 1,005 га сухої рослинності та чагарників.

Всього на гасіння загорянь було залучено 4 одиниці спеціальної техніки та 17 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 автомобіль та 2 працівники добровільної пожежної команди с. Хоружівка і 1 одиниця техніки та 16 працівників ДП «Недригайлівський агроліс»

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: