Завантаження ...

На Сумщині ремонтують сім приймальних відділень у лікарнях

Уже майже готові до відкриття чотири приймальних відділення в містах Суми, Ромни, Охтирка та Шостка. У приймальному відділенні Роменській ЦРЛ завершують ремонтні роботи



Уже майже готові до відкриття чотири приймальних відділення в містах Суми, Ромни, Охтирка та Шостка. У приймальному відділенні Роменській ЦРЛ завершують ремонтні роботи

За словами голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми, реконструкція приймального відділення в Роменській ЦРЛ обійдеться у 7 млн грн, з них 3,5 виділили з міського бюджету.

«У рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» по всій країні відкриваються оновлені сучасні приймальні відділення. Сумщина також активно працює в цьому напрямку, – уточнює Василь Хома. – На сьогодні в області вже майже готові до відкриття три приймальних відділення в містах Суми, Ромни та Шостка. Саме в такому приймальному відділенні невідкладної допомоги хворий буде мати можливість отримати всебічне обстеження та діагноз. Раніше на це людина витрачала декілька годин. Зараз нові стандарти – все обстеження має займати 20 хвилин, максимум, у найскладніших випадках, – 30».

У чотириповерховій будівлі Роменської районної лікарні зробили перепланування, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями не зустрічали ніяких перепон. Спеціально для маломобільних груп населення на підлозі вимостили смугу з «тактильної плитки» – для кращого орієнтування.

Наразі у приймальному відділенні Роменської ЦРЛ завершують останні ремонтні роботи та встановлення діагностичного обладнання.

До здачі в експлуатацію також майже готово й відремонтоване хірургічне відділення лікарні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: