Завантаження ...

На Сумщині 7 квітня чотири боєприпаси знешкоджено, ще один виявлено

7 квітня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження артилерійського снаряду калібру 76-мм, ручної гранати РГД – 33 та двох мінометних мін калібром 82 та 50 мм часів Другої світової війни.



7 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного артилерійського снаряду калібру 76-мм, однієї ручної гранати РГД – 33 та двох мінометних мін калібром 82 та 50 мм часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки раніше виявили в лісосмузі поблизу с. Прогрес та в полі поблизу с. Голубівка на Серединобудщині .

Цього ж дня о 13:35 до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення в с. Коровинці на Недригайлівщині предмету схожого на боєприпас, що знаходився на відкритій території на відстані 1 км від житлових будинків. Фахівці попередньо ідентифікували знахідку як 82-мм мінометну міну часів Другої світової війни. На місці виявлення боєприпасу правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101»!

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: