Завантаження ...

У Сумах на службі 28 груп із контролю за дотриманням маскового режиму

У Сумах на виконання доручення міського голови Олександра Лисенка та у зв’язку зі встановленням «червоної» зони в рейди центральними вулицями міста вийшли 28 груп



У Сумах на виконання доручення міського голови Олександра Лисенка та у зв’язку зі встановленням «червоної» зони в рейди центральними вулицями міста вийшли 28 груп, які контролюватимуть дотримання громадянами маскового режиму.

До складу таких груп увійшли правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування та громадських формувань з охорони громадського порядку загальною кількістю майже 80 чоловік. Чергуватимуть патрулі в дві зміни: I – з 8:00 до 17:00, II – з 17:00 до 22:00. Сьогодні групи контролювали дотримання маскового режиму в районі Центрального ринку, вул. Кооперативна, вул. Воскресенська, вул. Соборна та вул. Харківська.

Мета таких заходів – превентивна, зазначив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко.

«За розпорядженням очільника Сумської міської тергромади Олександра Лисенка з цього понеділка ми патрулюємо центральну частину міста, де почасти спостерігаються масові скупчення людей. Наші дії спрямовані на профілактику, зокрема групи проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу. Цілеспрямованого завдання штрафувати або складати протоколи – в жодному разі немає, ми тільки прагнемо донести до громадян, як слід поводитись у нинішні часи в умовах «червоної» зони, щоб убезпечити себе та інших», – наголосив посадовець.

Якщо ж належної реакції на зауваження з боку правоохоронців не буде, додав спеціаліст відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Сумській області Володимир Кузьменко, то на підставі цього будуть складені протоколи за статтею 44-3 КУпАП, штрафні санкції згідно з якою становлять від 170 до 255 грн. Загалом з початку введення червоного рівня епідемічної ситуації за цією статтею в Сумах на порушників уже склали 52 адміністративних протоколи.

Під час рейдів про карантинні правила нагадують не тільки пішоходам, а й підприємцям та відвідувачам закладів. Так, посилаючись на Закон України від 13 січня 2021 року «Про забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення» № 1113 – IX відносно запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», за обслуговування споживачів у період дії карантину працівниками суб'єктів господарювання і безпосередньо ФОП без вдягнутих масок, які закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно, а також допуск особи в громадські будівлі споруди, де здійснюється обслуговування населення, і громадський транспорт без маски передбачаються штрафні санкції для юридичної особи, фізичної особи-підприємця в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн).
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: