Завантаження ...

У березні Сумський рибоохоронний патруль викрив 71 порушення

У березні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10 рибоохоронних рейдів та викрито 71 порушення природоохоронного законодавства, з яких 13 – грубих.



У березні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10 рибоохоронних рейдів та викрито 71 порушення природоохоронного законодавства, з яких 13 – грубих. Також складено 27 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 14 протоколів - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено 17 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 33 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 32 734 грн. На порушників накладено майже 5 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 50 од. знарядь лову (в т.ч. 2 од. знарядь лову із застосуванням електроструму) та 261 кг водних біоресурсів. Передано до судів 27 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомила в. о. начальника Управління – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олена Шеремереєвич.

Для прикладу: 11 березня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Червоне озеро Новослобідської ОТГ Конотопського району. Троє громадян добули мотиль, загальною вагою 1 кг за допомогою забороненого знаряддя – трьома драгами. Сума збитку склала 510 грн.

19 березня державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства на річці Ромен біля с. Житне Роменського району. Близько 23 години виявлено двоє громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів на двох гумових човнах за допомогою заборонених знарядь – двома електровудками. У такий варварський спосіб їм вдалося виловити більше 28 кг риби: плітка – 163 екз., щука – 49 екз., плоскирка – 9 екз., лин – 5 екз., карась сріблястий та в’юн – по 3 екз., окунь – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 31 535 грн. Для відкриття кримінального впровадження на місце пригоди були викликані представники поліції, які вилучили заборонені знаряддя лову рибу.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано 27 порушень природоохоронного законодавства та складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 198 шт. і за вилов риби на зимувальних ямах в Шосткинському та Лебединському районах. На порушників накладено штрафів на суму 2 312 грн.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено 3,5 тис. грн штрафів.

Оформлено 17 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Шосткинському, Охтирському, Конотопському та Роменському районах, згідно з якими вилучено 25 сіток, загальною довжиною 800 метрів, сім «екранів» та «павук». У водне середовище випущено 9 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках Сумського, Конотопського та Шосткинського районів виявлено 14 випадків незаконного продажу 220 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з 1 квітня 2021 року в області діє весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Наказом Управління Держрибагентства у Сумській області від 15.03.2021 № 36 визначено такі строки заборони:

- у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) з 01 квітня по 20 травня 2021 року включно;

- у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2021 року включно;

- в придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.

- забороняються всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 30 червня 2021 року включно.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: