Завантаження ...

Поліцейські Сумщини розшукують шахраїв, які ошукали пенсіонерку

Аферисти збагатились на 28 000 гривень скориставшись відомою шахрайською схемою «ваш син потрапив у ДТП». Правоохоронці ведуть пошуки зловмисників.



Аферисти збагатились на 28 000 гривень скориставшись відомою шахрайською схемою «ваш син потрапив у ДТП». Правоохоронці ведуть пошуки зловмисників.

На телефон 78-річної жительки Білопілля зателефонував нібито син, який повідомив, що потрапив у ДТП та потребує негайної операції. Після короткої розмови з заявницею він передав слухавку псевдолікарю, який вже детальніше розповів про необхідні операційні втручання та оголосив необхідну суму у 120 000 гривень.

Стурбована пенсіонерка відповіла співрозмовнику, що має лише 28 000 гривень. «Лікар» погодився на вказану суму та запропонував жінці передати гроші кур’єром.

Через 20 хвилин по порозі квартири з’явилась незнайомець, перерахувавши гроші та повідомив подільнику по телефону, що «все вдалось», забрав зібрані на операцію гроші та пішов у невідомому напрямку.

Оговтавшись, жінка зателефонувала своїй дочці та розповіла про те, що трапилось. В свою чергу донька зателефонувала брату і, таким чином, виявилось, що сім`я стала жертвою аферистів.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого розшукують зловмисників.

Поліція вкотре застерігає громадян не довіряти інформації отриманій від незнайомих телефонних співрозмовників, ким би вони не називались.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: