Завантаження ...

Оновлений перелік карантинних обмежень у Сумах

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні ухвалив рішення про додаткові невідкладні обмежувальні заходи з метою недопущення на території Сумської міської територіальної громади погіршення епідемічної обстановки



Виконавчий комітет на позачерговому засіданні ухвалив рішення про додаткові невідкладні обмежувальні заходи з метою недопущення на території Сумської міської територіальної громади погіршення епідемічної обстановки, пов’язаної з гострою респіраторною хворобою COVID-19, що може спричинити тяжкі наслідки.

На початку засідання міський голова Олександр Лисенко повідомив, що ситуація з захворюваністю сумчан на COVID-19 ускладнюється, зокрема, щоденний приріст хворих перевищує показники, що раніше фіксувались протягом тижня. Зважаючи на це назріла необхідність запровадити більш жорсткі заходи .

«Останніми днями ситуація в якій опинилась громада, це червоний рівень по захворюваності на коронавірус, на жаль, не покращується. Тих заходів, що були вжиті раніше, за такої ситуації недостатньо, тому, пропонуємо запровадити додаткові, щоб зупинити розповсюдження інфекції і не дати захворіти більшій кількості людей, – зазначив очільник міста.

Начальник правового управління Олег Чайченко повідомив, що встановлені виконкомом додаткові обмеження діятимуть у період дії на території «червоної» зони (з 3 по 11 квітня). Якщо ситуація не покращиться, строк дії рішення може бути продовжено.

У відповідності до ухваленого виконавчим комітетом рішення заборонено відвідування місць відпочинку (парків, спортивних майданчиків, прибережних смуг тощо) з метою відпочинку та скупчення людей у громадських місцях понад три особи.

Не дозволяється вихід із приміщень (помешкань) та знаходження на територіях загального користування без вдягнених засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Забороняється відвідування всіх закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти (передбачається робота чергових груп для дітей, в яких батьки працюють) і позашкільної освіти спортивного профілю, вихованці яких є учасниками спортивних заходів, внесених до Єдиного календарного плану спортивно-масових заходів України

Як зауважила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, для подальшого відвідування дітьми закладів дошкільної освіти їхнім батькам не потрібно оновлювати надані раніше довідки.

Державні установи, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, у відповідності до рішення виконавчого комітету, повинні здійснювати прийом громадян в онлайн-режимі.

Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності рекомендовано перейти, за можливості, на дистанційну форму роботи.

Суб’єктам господарювання, яким дозволено здійснювати господарську діяльність під час введення обмежень, запроваджених рішенням центральних та місцевих органів виконавчої влади, необхідно забезпечити неухильне дотримання санітарно-протиепідемічних вимог, встановлених Головним державним санітарним лікарем України .

Супермаркетам дозволяється працювати за умов забезпечення функціонування всіх касових апаратів у торговельних залах.

Проведення заходів у рамках загальноміського місячника з благоустрою на територій Сумської міської територіальної громади має відбуватись із дотриманням встановлених протиепідемічних вимог.

Відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, органам поліції доручено забезпечити контроль за дотриманням чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади.

Сумському районному управлінню поліції ГУ НП в Сумській області, Управлінню патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції, 1 державному пожежно-рятувальному загону Управління ДСНС України у Сумській області – організувати проведення оповіщення та інформування населення про запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи з використанням спеціалізованої техніки з гучномовцями; здійснити контроль за організацією роботи мобільних груп з контролю за дотриманням вимог на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади, визначених розпорядженнями міського голови від 26 лютого 2021 року № 74-Р та від 23 березня 2021 року № 111-Р.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: