Завантаження ...

У Сумах планують розпочати реконструкцію стадіону “Ювілейний”

Новий власник, який придбав 99,98% корпоративних прав у товаристві “Сумиспортінвест”, почав роботи в рамках реконструкції спортивної арени стадіону “Ювілейний”.



Новий власник, який придбав 99,98% корпоративних прав у товаристві “Сумиспортінвест”, почав роботи в рамках реконструкції спортивної арени стадіону “Ювілейний”. Об’єкт у січні 2021 року на аукціоні продали за борги.

Сергій Бондаренко, співвласник “Північ Агро Сервіс” та президент миколаївської команди “Вікторія” на початку березня розповідав, що готові вкласти в реконструкцію стадіону від 2 до 3-х мільйонів доларів. 30 березня директор стадіону Андрій Прохорович пояснив, які ведуться підготовчі роботи, пише Суспільне.

“Будівельною компанією проводиться повне обстеження і чаші стадіону, і офісного приміщення, а також прилеглої території. Також сьогодні робиться проект на будівництво котельні, завдяки якій будуть опалюватися офісні приміщення та проводитиметься підігрів поля”, – сказав він.

Усе це, а також оновлення футбольного поля, яке має розмір 105 х 68 м, приведення до ладу трибун на майже 26 тисяч глядачів, ремонт понад 6,5 тисяч кв. метрів приміщень – мають обрахувати.

А от коли почнуть роботи – не відомо, бо тривають суди. Вони почались після продажу 99,98% корпоративних прав. Решта – а це менше ніж 0,02 % акцій підприємства залишається у товариства “Маш-Сервіс”, засновником якого є АТ “Сумське НВО”(кінцевим бенефіціаром якого є Володимир Лук’яненко-молодший) та у Андрія Грека.

Їхній представник говорить, що оскаржують продаж стадіону, бо корпоративні права оцінили задешево. Три тижні тому, розповів Юрій Лаптур, вони отримали висновок “Гільдії оцінювачів України”.

“Оцінювачі, які мають відповідні дозволи, в даному випадку – фонду держмайна у них є ліценція. Коли ми шукали осіб, які мають такі права, у Сумах жодна юридична та фізична особа не мають таких прав, у Харкові ми також на змогли знайти. Звернулись в Київ, вони зробили таку оцінку – 325 мільйонів гривень”, – сказав Лаптур.

Якби судів не було, то поле могли б завершити в середині літа та почати приймати ігри, розповів Сергій Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: