Завантаження ...

В Сумській облдерж- адміністрації пройшла нарада з питань нерестової кампанії 2021 року

30 березня 2021 року в Сумській обласній державній адміністрації відбулася спільна нарада з питання проведення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби, інших водних біоресурсів



30 березня 2021 року в Сумській обласній державній адміністрації відбулася спільна нарада з питання проведення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області, під головуванням директора Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської ОДА Дмитра Тараненка.

У засіданні взяли участь в. о. начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Сумській області Олена Шеремереєвич, представники Державної екологічної інспекції у Сумській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, Головного управління Національної поліції в Сумській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області, Сумського прикордонного загону, Сумської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Під час даного заходу, учасники наради опрацювали питання дотримання законодавства щодо збереження, відтворення та використання водних біоресурсів, консолідації зусиль із цією метою усіх зацікавлених державних органів в період нересту.

Крім того розроблені та опрацьовані заходи щодо проведення тримісячника з метою посилення охорони рибних запасів у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області на нерестовий період 2021 року, а саме: встановлена заборона на проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби; створено чотири пости спостереження із числа громадських інспекторів рибоохорони та рибалок-любителів для своєчасного виявлення фактів порушення Правил рибальства; посилити контроль за рівнем води з метою недопущення його зниження та за роботою водозабірних споруд; утворити постійно діючи міжвідомчі групи з питань охорони та відтворення водних біоресурсів на період проведення нерестової кампанії; забезпечення контролю за перевезенням реалізацією суб’єктами господарювання живої риби та інших водних біоресурсів тощо.

Всі учасники заходу сподіваються, що сумісна праця та взаємодія спонукатиме до успішного проведення нерестової кампанії 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: