Завантаження ...

У сумських медзакладах розгортатимуть додаткові ліжка для хворих на COVID-19

Міський голова Олександр Лисенко доручив управлінню охорони здоров'я оперативно розгорнути у медичних закладах міста додаткові ліжка для потенційних хворих на коронавірус.



Міський голова Олександр Лисенко під час щопонеділкової апаратної наради доручив управлінню охорони здоров'я оперативно розгорнути у медичних закладах міста додаткові ліжка для потенційних хворих на коронавірус.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія Кіпенко, повідомила, що наразі зберігається напружена ситуація з захворюваністю COVID-19. Щодня реєструється до понад 200 нових випадків. Також спостерігається більш важкий перебіг хвороби ніж раніше, збільшення кількості госпіталізацій. Посадовець зазначила, що місто разом із областю залишається у «червоній» зоні епіднебезпеки і передумов для її скасування поки що немає.

«Сьогодні надважливо дотримуватись встановлених у країні протиепідемічних обмежень, адже медична система може не витримати критичного навантаження, і медзаклади не зможуть прийняти всіх хворих, які потребують допомоги», – зауважила Наталія Кіпенко.

Попереднього дня коронавірус виявили у 189 осіб, одужали – 26.

Загалом минулого тижня захворіло 1425 сумчан (на 16% більше ніж попереднього тижня), померло – 16 (попереднього тижня – дев'ять), одужало – 369.

Продовжують хворіти 3406 жителів міста.

Стаціонарне лікування у КНП «Клінічна лікарня № 5» проходять 162 особи (96 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, 12 – у відділенні інтенсивної терапії, троє підключені до апаратів ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 36 хворих (30 отримують кисень вільним потоком, четверо перебувають на неінвазивній вентиляції легень), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 36 дітей (троє перебувають у відділенні інтенсивної терапії, всі дихають самостійно), а також 36 дітей із іншою інфекційною патологією.

У міських медичних закладах вільними залишаються 13 ліжок для дорослих (усі забезпечені киснем) і 43 для дітей (усі забезпечені киснем).

Ще 73 сумчан лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (70 хворих перебувають на кисневій підтримці, троє – у відділенні інтенсивної терапії, підключені до апаратів ШВЛ), 60 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (42 отримують кисень вільним потоком, четверо перебувають у відділенні інтенсивної терапії, один підключений до апарату ШВЛ), сім – КНП «Сумська ЦРКЛ» (п’ять перебувають на кисневій підтримці, один – у відділенні інтенсивної терапії), 64 – у КНП «Сумська обласна клінічна лікарня» (четверо – у відділенні інтенсивної терапії, всі підключені до апаратів ШВЛ).

Зважаючи на ситуацію, міський голова доручив управлінню охорони здоров’я оперативно розгорнути на базі медичних закладів додаткові ліжка.

«Давайте не чекати, доки заповнять всі вільні ліжка, а вже зараз створювати нові. Хай вони будуть вільні, але ми будемо готові до можливого збільшення кількості хворих», – доручив очільник міста управлінню охорони здоров’я.

Наталія Кіпенко повідомила, що на базі КНП «Клінічна лікарня № 5» в разі потреби є можливість розгорнути додатково 25 ліжок, які раніше зарезервували в поліклінічному відділенні, за тиждень–два у цьому медичному закладі буде можливість додати ліжко-місць. У КНП «Клінічна лікарня № 4» тривають роботи зі створення кисневої станції, яка забезпечуватиме киснем відремонтований корпус неврологічного відділення. Також опрацьовується питання переведення до відремонтованих приміщень інфекційного відділення, що дозволить зосередити в одному місці надання медичної допомоги хворим на коронавірус і більш ефективно використовувати наявний медперсонал.

Загалом із початку проведення ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, в Сумах виявлено 27035 осіб із позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 96% – дорослі, 4% – діти. Летальність становить 1,2%. Подолало недугу 86% сумчан.

Щеплено від коронавірусу близько 600 медичних працівників міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: