Завантаження ...

Від початку вакцинації проти COVID-19 на Сумщині щепилось майже 5 тисяч осіб

Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета в ефірі телеканалу «Суспільне. Суми»



Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета в ефірі телеканалу «Суспільне. Суми», в області імунізація населення проти COVID-19 здійснюється як мобільними бригадами, так і в стаціонарних пунктах щеплення

За її словами, наразі пункти щеплень відкриті в усіх районах області і їх кількість буде збільшуватися.

«У Сумах пункти щеплення працюють в центрах медико-санітарної допомоги, підключилися до щеплення і приватні заклади. Сьогодні здійснюється робота, щоб відкрити ще додаткові пункти щеплень як в обласному центрі, так і в цілому по області. І наразі у нас проходять тренінги для працівників пунктів щеплень», – повідомила посадовець.

Галина Хомета закликала жителів області щеплюватися. Адже вірус мутує, і вже є повторні випадки захворювання, і досить тяжкі: більш тяжкий перебіг захворювання та більш тяжкі наслідки.

«Записатися на щеплення можна через додаток «Дія», через кол-центр МОЗу, через сімейних лікарів та пункти щеплень, – наголосила заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації. – До речі, попри те, що ми щеплюємо конкретні групи населення, у нас є інформація, що люди самостійно записуються на щеплення. І на додатку «Дія» більше 6 тисяч осіб уже зареєструвалися, для того, щоб зробити щеплення, коли дійде черга саме для цих категорій населення».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: