Завантаження ...

Головою ради ректорів Сумської області обрано Володимира Ладику

Голова облдерж- адміністрації Василь Хома під час засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів урочисто привітав Володимира Ладику з обранням його на посаду очільника Ради ректорів



Голова облдержадміністрації Василь Хома під час засіданняРади ректорів вищих навчальних закладів урочисто привітав Володимира Ладику з обранням його на посаду очільника Ради ректорів

«Для облдержадміністрації Рада ректорів – це один зі стратегічних партнерів, з яким ми разом працюємо на розвиток області. Це майданчик, через який ми отримуємо зворотній зв'язок стосовно реформ, нових рішень влади. Дякую вам за цей діалог і сподіваюсь на його ефективне продовження», – зазначив під час засідання Василь Хома.

Голова облдержадміністрації запевнив ректорів в особистій підтримці всіх конструктивних пропозицій, які будуть надходити від закладів вищої освіти Сумської області.

«Злагоджена співпраця дозволить нам ефективно протистояти викликам сьогодення, розбудовувати економічну та гуманітарну сфери Сумщини та України», – підкреслив Василь Хома.

Ректор Сумського національного аграрного університету, новообраний голова Ради ректорів закладів вищої освіти Сумської області Володимир Ладика подякував за довіру та зазначив, що пріоритетним завданням для нього є забезпечення синергії всіх закладів вищої освіти Сумщини. Саме така комунікація між закладами дозволить ефективно використовувати науково-педагогічний потенціал та матеріально-технічні ресурси для розв’язання освітньо-наукових потреб галузі освіти та соціально-економічних проблем області.

Серед основних завдань Ради – вивчення та прогнозування потреб регіону у фахівцях певного рівня кваліфікації та профілю підготовки, а також визначення пріоритетних напрямків підготовки та спеціальностей, необхідних для динамічного соціально-економічного розвитку області.

Довідково. У Сумській області функціонують шість закладів вищої освіти, де навчається понад 21 тисяча студентів. Статус національного мають 2 університети – Сумський національний аграрний університет та Глухівський національний педагогічний університет імені О.Довженка. Підготовка фахівців здійснюється за 82 напрямами та 32 галузями знань. Заклади вищої освіти області успішно інтегровані у міжнародний освітній простір, активно розвивають двосторонні і багатосторонні міжнародні зв’язки, освітні та наукові проєкти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: