Завантаження ...

СумДУ презентував свій науковий та освітній потенціал делегації ГО «Китайська діаспора в Україні»

23 березня відбувся робочий візит представників громадської організації «Китайська діаспора в Україні» до Сумської області.



23 березня відбувся робочий візит представників громадської організації «Китайська діаспора в Україні» до Сумської області.

У складі делегації: голова громадської організації: Лі Сюєган, почесний голова – Лі Сян, заступники голови – Лі Юнхун, Хе Мья, Ван Чжицзє.

Під час зустрічі з ректором Сумського державного університету Василем Карпушею та представниками навчально-наукових підрозділів було обговорено перспективи співпраці із закладами вищої освіти Китайської Народної Республіки щодо навчання та обміну студентами, науковими установами, реалізації спільних наукових і дослідницьких проєктів тощо.

У Конгрес-центрі СумДУ гостям було презентовано потенціал вишу в медичній сфері, інформаційних та комп’ютерних технологіях, досвід міжнародного співробітництва. Китайській делегації представили освітні програми, за якими проводиться підготовка фахівців у медичному інституті СумДУ, а також напрямки діяльності наукових центрів. Представники китайської діаспори ознайомились з технологіями віртуальної та доповненої реальності, створеними науковцями університету, і навіть мали можливість переконатися в унікальних можливостях цих розробок, зробивши фото з віртуальними персонажами.

Довідково. Протягом останніх років Сумський державний університет активно розвиває співробітництво з Китайською Народною Республікою. Підтвердженням цього є Угода про співпрацю з корпорацією «Hua Yue Djng Fang», а також міжнародний контракт СумДУ з КНР щодо розробки спеціалізованого програмного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: