Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу один боєприпас виявлено, ще один знешкоджено

23 березня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї ручної гранати GP – 30.



23 березня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї ручної гранати GP – 30. Небезпечну знахідку раніше виявили на відкритій території, на відстані до 700 м від житлових будинків с. Нечаївка, що на Буринщині.

Цього ж дня, в м. Дружба на Ямпільщині місцевий мешканець, на відкритій території, натрапив на невідомий предмет, ззовні схожий на застарілий боєприпас. Прибувши на місце рятувальники ідентифікували знахідку як 80 – ти мм артилерійський снаряд. На місці небезпечної знахідки правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: