Завантаження ...

Безпека дітей в Інтернеті: у Сумах провели тематичну нараду

Мова йшла про зростанням чисельності випадків суїциду та небезпечної поведінки дітей, зумовлених впливом соціальних мереж в Інтернеті.



У Сумах під час наради під головуванням заступника міського голови Станіслава Полякова обговорили шляхи та методи профілактики негативного впливу сучасного інформаційного простору на психічне та фізичне здоров’я неповнолітніх.

Мова йшла про зростанням чисельності випадків суїциду та небезпечної поведінки дітей, зумовлених впливом соціальних мереж в Інтернеті.

На засіданні також були присутні представники управління освіти і науки, управління охорони здоров’я, Центру професійного розвитку педагогічних працівників, управління «Служба у справах дітей», сектору ювенальної превенції Сумського РУП ГУНП в Сумській області, відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Так, враховуючи надані учасниками наради пропозиції, було розроблено план додаткових профілактичних просвітницьких заходів серед дітей та інформування батьків щодо компетентностей безпечної поведінки в цифровому середовищі (тренінги, виховні бесіди, пам’ятки батькам тощо).

Крім цього, сумчан закликають у разі виявлення випадків, коли дитина стала жертвою будь-яких проявів насильства чи експлуатації, вербування чи маніпуляцій у цифровому просторі, одразу надсилати повідомлення про правопорушення до департаменту кіберполіції Національної поліції України (цілодобово) або зателефонувавши до відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України за тел.: (095)5639822.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: