Завантаження ...

Суми на межі «червоної» зони

У Сумах продовжує зростати кількість хворих на коронавірус, – про це під час апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку повідомила начальник управління охорони здоров'я.



У Сумах продовжує зростати кількість хворих на коронавірус, – про це під час апаратної наради при міському голові Олександрові Лисенку повідомила начальник управління охорони здоров'я.

«За підсумками кількох тижнів березня у Сумах спостерігається загострення ситуації по захворюваності на коронавірусну інфекцію, – а саме швидке зростання кількості інфікованих пацієнтів, які потребують госпіталізації», – наголосила Олена Чумаченко.

На сьогодні 394 мешканці перебувають на стаціонарному лікуванні у міських та обласних медичних закладах, які визначені госпітальними базами для хворих на COVID-19. Начальник управління охорони здоров'я зауважила, що такої кількості госпіталізованих пацієнтів під час попередньої «хвилі» епідемії не було.

«Вже декілька днів спостерігається підвищення двох показників захворюваності на COVID-19, що свідчить про можливе встановлення «червоної» зони епідемічної небезпеки, – сказала Олена Чумаченко. – Сьогодні захворювання пацієнтів протікає в більш складній формі. Раніше відсоток пацієнтів, які потребували стаціонарного лікування, становив до 10 %, зараз ми маємо більше 16 % пацієнтів, яким необхідна госпіталізація».

Станом на 21 березня територія Сумської міської територіальної громади продовжує знаходитися в «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Проте, у разі системного збільшення кількості хворих, державна комісія з ТЕБ і НС може прийняти рішення про встановлення «червоного» рівня.

Начальник управління охорони здоров'я повідомила, що наразі у міських медичних закладах залишаються вільними 20 ліжок для дорослих та 26 ліжок для дитячого населення, хворих на COVID-19. Усі вони забезпечені киснем.

Олександр Лисенко доручив управлінню охорони здоров'я опрацювати питання придбання приладів високочастотної оксигенерації. Він також звернув увагу на необхідність прискорення робіт із обладнання ліжок киснепроводами у КНП клінічна лікарня № 4.

Окрім того, начальнику відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіславу Кононенку міський голова доручив налагодити роботу гучномовців та активувати роботу мобільних груп, які слідкують за дотриманням протиепідемічних заходів.

«Суми вже на межі «червоної» зони, і якщо зараз громада не дисциплінується в питанні дотримання протиепідемічних заходів, то нас очікує жорсткий локдаун. Щодня у нас на десять ліжок зменшується кількість місць у лікарнях, які визначені опорними по коронавірусу, – зауважив міський голова. – Повертаємося до тієї роботи, яку ми проводили минулого року. Вважаю, що необхідно нагадати мешканцям про самодисципліну і обов'язкове носіння масок. Давайте за допомогою гучномовців повідомляти сумчан, що ситуація складна і необхідно дотримуватись маскового режиму і соціальної дистанції».

За повідомленням управління охорони здоров'я, за останню добу виявлено 188 осіб, які захворіли на COVID-19, одна особа померла, одужало 60 мешканців. На сьогодні на лікуванні перебуває 2366 пацієнтів.

Від початку ПЛР тестування на коронавірусну інфекцію у Сумах зареєстровано 25610 осіб із позитивним ПЛР дослідженням. Серед них 24584 дорослих та 1026 дітей. Станом на сьогодні недугу подолали 22934 осіб.

У Сумах продовжується вакцинація проти коронавірусної інфекції. На минулому тижні до вакцинальної кампанії були залучені всі міські комунальні заклади. Усього вакциновано 494 міських медичних працівники. Олена Чумаченко зауважила, що серед інших осіб, які входять до категорії тих, які можуть наразі вакцинуватися, є багато відмов. Вона звернулася до мешканців міста з тим, аби вони переглянули своє ставлення до даного виду захисту, адже на даний момент щеплення – єдиний метод запобігти важкому перебігу хвороби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: