Завантаження ...

Дороги у Сумах цього року ремонтуватимуть в три етапи

Міський очільник Олександр Лисенко провів робочу нараду з питання початку ремонту автошляхів Сумської територіальної громади у 2021 році.



Міський очільник Олександр Лисенко провів робочу нараду з питання початку ремонту автошляхів Сумської територіальної громади у 2021 році.

Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Михайло Бондаренко, директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера та депутат міської ради Олександр Зименко.

Розпочали нараду із обговорення переліку об’єктів дорожньої інфраструктури, до якого включили дороги, які потребують ремонту в поточному році в першу чергу. Головні з них – вул. Іллінська, вул. Привокзальна, пл. Покровська, вул. Борова, вул. 8-го Березня та вул. Металургів.

«Цього року весна принесла неприємні сюрпризи для водіїв. Такої складної ситуації з дорожнім покриттям, як зараз, у нас ще не було, – «посипались» ті дороги, які ремонтувались 10 – 15 років тому. Ця ситуація вимагає від нас більш ретельного підходу до справи, – наголосив Олександр Лисенко. – За попередніми прогнозами, з вівторка, наступного тижня стовпчики термометрів показуватимуть 60С з позначкою «плюс», це означає, що ми можемо розпочинати ремонтні роботи. Ми дещо змінюємо план ремонту доріг, і в першу чергу ремонтуватимемо ті вулиці, де дуже складна ситуація. Для цього ми визначились з трьома чергами ремонту, зокрема, в спершу ремонтуватимемо найбільш пошкоджені автошляхи, у третю чергу – великі магістральні вулиці: Харківська, Прокоф'єва та пр-т Лушпи».

Очільник Сум повідомив, – у ремонт доріг другої черги включено вулиці шириною менше 20 м. Розглядають наразі і план ремонту доріг у приватному секторі, планують роботи, як з укладання асфальту так і вирівнювання та грейдерування дорожнього полотна.

Олександр Лисенко доручив директору КП «Шляхрембуд» привести техніку і необхідні матеріали у повну готовність до початку ремонтних робіт.

В свою чергу, Олександр Вегера зауважив, що запустити асфальтний завод мають намір вже наступного тижня, а саме за сприятливих погодних умов – з вівторка, 23 березня.

«Ми придбали холодний асфальтобетон і зараз по місту проводимо ямковий ремонт доріг. Сьогодні працюємо на пр-і. Лушпи, вчора працювали в районі вул. Ковпака. На вихідних запланували ремонт вул. Привокзальна. Всього у місті працюють три бригади працівників підприємства», – сказав директор КП «Шляхрембуд».

Він також повідомив, що окрім ямкового ремонту асфальту на міських дорогах ведуться і демонтажні та монтажні роботи, – триває заміна бордюрного каменю та облаштування територій для ремонту біля зупинок громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: