Завантаження ...

За сім днів Сумський рибоохоронний патруль задокументував 22 порушення

У період з 11 по 17 березня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів



У період з 11 по 17 березня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 13 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено чотири од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 10 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 510 грн та накладено штрафів на суму 1 105 грн. Передано до суду шість справ для притягнення до адміністративної відповідальності», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр НЕПОЧАТОВ.

Для прикладу, 10 березня 2021 року держінспектори зафіксували грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Улянівка Білопільської міської ОТГ Сумського району. Троє осіб добували водні біоресурси за допомогою заборонених знарядь – трьома «павуками». Риби не добули.

11 березня рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Червоне озеро Новослобідської ОТГ Конотопського району. Троє громадян добули мотиль, загальною вагою 1 кг за допомогою забороненого знаряддя – трьома драгами. Сума збитку склала 510 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано 13 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 107 шт., що перевищують дозволену кількість гачків (не більше п’яти) на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 1 105 грн.

Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна в Шосткинському, Сумському та Конотопському районах, згідно з якими вилучено чотири сітки та 11 «щуковок».

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13

Сумський рибоохоронний патруль 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: