Завантаження ...

Суми та Целлє планують разом протистояти COVID-19

У середу, 10 березня представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій зустрілись в онлай-форматі з представниками партнерського міста Целлє (Німеччина).



У середу, 10 березня представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій зустрілись в онлай-форматі з представниками партнерського міста Целлє (Німеччина).

Участь у зустрічі, що відбулась за підтримки Сервісної служби «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) некомерційного ТОВ «Engagement Global», взяли директор департаменту Світлана Липова, її заступник Лариса Скиртач, начальник відділу інвестицій та зовнішнього партнерства Валентина Хижняк та завідувач сектором зовнішнього партнерства Ігор Петренко. Целлє представляли відповідальні за партнерську роботу Штефані Бьольке та Беата Кнорр.

Під час зустрічі керівник проєкту «Партнерства з містами Німеччини» Джессіка Швентайт та координатор проєкту в Україні Олена Овчаренко представили можливості фінансової та кадрової підтримки для німецько-української партнерської співпраці, приділивши основну увагу найбільш привабливим та актуальним в умовах сьогодення напрямкам під назвою «Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу» та «Фонд малих проєктів з питань муніципальної політики розвитку».

Завдання «Пакету солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу» – продемонструвати солідарність німецьких територіальних громад зі своїми партнерами у надзвичайних ситуаціях та через обмін ноу-хау, а також через реалізацію проєктів зробили внесок у зміцнення місцевого самоврядування під час пандемії.

Через «Фонд малих проєктів» підтримку можуть отримати проєкти зі стратегічного розвитку, підвищення кваліфікації, інформаційної діяльності, створення мереж співпраці, а також організації зустрічей, які відповідають муніципальній політиці розвитку. Розмір гранту «Фонду малих проєктів» для підтримки партнерських проєктів становить до 50000 євро.

За результатами спільної роботи під час зустрічі, сторони дійшли згоди розпочати підготовку до спільного проєкту в рамках «Пакету солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу». З цією метою вже найближчим часом представники Сум і Целлє сформують свої ідеї для подальшого їх обговорення та оформлення відповідної заявки до Engagement Global/ SKEW.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: