Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 9 березня 2021

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах протягом останнього тижня продовжували проводити посилені перевірки мобільними групами



На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах протягом останнього тижня продовжували проводити посилені перевірки мобільними групами з контролю за дотриманням карантину на працюючих об’єктах.

Загалом у період з 26 лютого по 4 березня, як поінформував начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 222 перевірки на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо.

Складено сім протоколів за статтею 44-3 КУпАП.

З адміністраторами та працівниками об’єктів господарювання проведено профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

Також з 3 по 7 березня військовою частиною 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно виділялось 38 військовослужбовців. Це дало змогу створити 12 мобільних груп (10 піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які за аналізований період провели 53 профілактичні бесіди.

Разом із тим, доповів начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко, з 1 по 5 березня було проведено контрольні перевірки на дотримання перевізниками карантинних вимог на двох підприємствах та проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті на шести маршрутах, 35 автобусах. У ході роботи встановили, що дезінфекція салонів пасажирських авто проводиться згідно з графіками, а кожен водій забезпечений індивідуальними засобами захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони. Протоколів за порушення протиепідемічних вимог складено на сімох водіїв.

Рейди серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування (шести підприємств роздрібної торгівлі та чотирьох ринків) показали нечасті порушення соціальної дистанції в чергах, які за інформацією начальника відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олега Дубицького, були оперативно усунуті. Паралельно проводилась роз’яснювальна робота.

Міський голова Олександр Лисенко доручив продовжувати такі перевірки та водночас посилити під час їх проведення інформаційно-роз’яснювальну роботу.

«Потрібно звернути увагу саме на якість перевірок, – підкреслив Олександр Лисенко. – Члени мобільних груп мають пояснювати тим, хто ще не зрозумів, що маска має бути одягнена правильно, закривати рот та ніс. І, сподіваюсь, сумчан хвороба все ж омине, та в профілактичному ключі без штрафних санкцій цю ситуацію не вирішити!».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: