Завантаження ...

Суми готуються до реагування на можливе погіршення епідситуації

Міський голова Олександр Лисенко під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на забезпеченні стовідсоткової готовності до реагування на можливе погіршення епідситуації з СOVID-19.



Міський голова Олександр Лисенко під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на забезпеченні стовідсоткової готовності до реагування на можливе погіршення епідситуації з СOVID-19.

Очільник Сум акцентував увагу на наявне значне поширення захворюваності. Як приклад Олександр Лисенко навів ситуацію в Чернівцях та Івано-Франківську, де наразі спостерігається спалах СOVID-19, через що закінчились місця у лікарнях і довелось розгортати мобільні шпиталі. Посадовець наголосив на тому, що Суми повинні бути готові до можливого ускладнення ситуації з COVID-19, у зв’язку з чим доручив управлінню охорони здоров’я готувати приміщення медичних закладів, зокрема КНП «Клінічна лікарня № 4», до розгортання відповідно оснащених додаткових ліжок для хворих з тим, аби в разі потреби містяни могли отримати спеціалізовану медичну допомогу.

«У Чернівцях вільних ліжок для хворих на COVID-19 вже немає, як і в Івано-Франківську. Ми щоденно здійснюємо моніторинг вільних ліжок у медичних закладах Сум, і, попри те, що резерв іще є, вже думаємо про облаштування додаткових із відповідним обладнанням, щоб у разі потреби не довелось розгортати шпиталі просто неба, а були задіяні можливості лікарень», – зазначив Олександр Лисенко.

Додатково міський голова доручив управлінню охорони здоров’я проводити виявлення контактних осіб та потенційно інфікованих людей, зокрема тих, що побували в регіонах, де спостерігається значне зростання захворюваності на коронавірус.

Водночас Олександр Лисенко наголосив на активному проведенні серед населення громади інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо недопущення інфікування COVID-19, адже найкращий спосіб захисту від коронавірусної хвороби – дотримання особистої гігієни, носіння масок та дотримання соціальної дистанції.

«Якщо знову всі масово ходитимуть без масок і не користуватимуться засобами дезінфекції, то масово отримуватимемо захворювання», – зауважив міський голова.

Він закликав сумчан утриматись від поїздок до регіонів, де спостерігається небезпечна епідеміологічна ситуація і повідомив, що рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заборонено проведення загальноміського свята «Масниця – 2021». Можливе лише проведення локальних гулянь, але за умови суворого дотримання карантинних обмежень, що діють у «помаранчевій» зоні, в якій наразі Суми перебувають.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: