Завантаження ...

В Сумах працюють над покращенням транспортної ситуації

Очільник Сум надав низку доручень керівникам відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг і КП «Електроавтотранс» стосовно розвитку транспортної галузі міста.



Очільник Сум надав низку доручень керівникам відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг і КП «Електроавтотранс» стосовно розвитку транспортної галузі міста.

Так, директору КП «Електроавтотранс» Андрію Новику Олександр Лисенко наказав без зволікань вивести на маршрути нові тролейбуси, що наразі надходять до міста в рамках проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Наразі вже отримано два тролейбуси, потому кожного дня до міста прибуватиме ще по одному з перших дев’яти, що мають надійти до середини березня.

«Якщо ми отримуємо новий транспорт, то необхідно, аби він весь одразу пішов в лінію. Наразі нам заважає банальна проблема – не вистачає водіїв. Я моніторю заробітну плату водіїв наших тролейбусів, – вона в рази більша ніж в інших містах. Треба говорити всім, робити оголошення, повертати тих, хто поїхав працювати з нашого міста до інших. У нас умови роботи і заробітна плата в рази кращі будуть. А за гарні показники в роботі та внутрішню дисципліну ми готові розглядати питання ще підвищення зарплатні і преміювання», – сказав міський голова.

Андрій Новик зауважив, – вже цього місяця на лінію випустять два додаткові тролейбуси: «Ми розпочнемо випускати нові тролейбуси після того, як київська інспекція електроавтотранспорту проведе державну реєстрацію. Зараз чекаємо поки всі тролейбуси надійдуть до Сум, і вже потім, 17–18 березня, плануємо викликати комісію, яка зареєструє транспорт».

Крім того, 20 квітня відбудеться випуск 15 водіїв тролейбусів, також вже набрана нова група учнів. Директор КП «Електроавтотранс» зауважив, що такий кадровий резерв дозволить підсилити автопарк комунального підприємства.

Також Олександр Лисенко доручив Андрію Новику провести роботу з будівництва пересувної тягової підстанції: «Оголошуйте тендер, готуйтеся, прописуйте технічне завдання. Будемо будувати пересувну підстанцію, для того, щоб у нас було пропорційне збільшення електротранспорту».

Начальнику відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергію ЯКОВЕНКУ міський голова доручив організувати громадське обговорення нової програми розвитку транспорту із залученням спеціалістів та експертів.

«Я не хочу щоб ця програма просто була переписана, змінені дати і цифри, якщо сьогодні є багато ініціативних груп давайте звертатися до них за порадами і пропозиціями, як зробити краще. Давайте просто їх почуємо і зробимо громадське обговорення цієї редакції програми, яку будемо приймати. Це буде програма, знову ж таки, на 3–5 років, тому вже зараз нам треба визначитися, яким буде транспорт у місті через рік, і приватний у тому числі, яким буде майбутній конкурс. Зрозуміло, що ми чекаємо на ухвалення нового закону стосовно вимог до громадського транспорту, але наше бачення і бачення експертів, депутатської комісії повинне бути обговорене і враховане ще раніше», – сказав Олександр Лисенко.

Додатково очільник Сум доручив Сергію Яковенку опрацювати питання створення єдиного диспетчерського пункту для комунального та приватного транспорту. За словами директора відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, дана робота вже розпочата, – у квітні заплановано проведення конкурсу щодо визначення оператора на електронний квиток та на автоматичну систему диспетчерського керування схемою руху громадського пасажирського транспорту.

Також, у вересні заплановані заходи що стосуються проведення корегування транспортної схеми. Щодо розробки нової програми розвитку транспорту Сергій Яковенко зауважив, що відділ звернеться за пропозиціями до депутатського корпусу та до громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: