Завантаження ...

На Сумщині 150 осіб вакциновано від COVID-19, усі вони почуваються добре

Проведення кампанії з вакцинації від COVID-19 – на особистому контролі голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми



Проведення кампанії з вакцинації від COVID-19 – на особистому контролі голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми

Лікарі ретельно спостерігають за станом здоров’я перших вакцинованих. На цьому тижні планують щепити ще 450 осіб.

«Ми ретельно слідкували за станом здоров’я перших щеплених. Ті реакції, які спостерігалися у пацієнтів, були виражені незначною мірою, у невеликої кількості працівників, – розповіла заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Хомета. – Станом на сьогодні вже щеплено 150 осіб. На цей тиждень у нас розписаний план щеплень – близько 450 осіб. Кожна людина, яку ми щепили, внесена у реєстр, а це значить, що вона не «загубиться» для повторної вакцинації».

Старша медична сестра амбулаторно-поліклінічного відділення Сумського обласного медичного центру соціально-небезпечних захворювань Марина Слухай є членом мобільної бригади з вакцинації. Вона разом із іншими працівниками мобільної бригади вже вакцинувалася. Перенесла вакцинацію добре. Жодних побічних реакцій не було.

«Не мала жодних сумнівів щодо необхідності вакцинації. Тому була одна із перших, хто вакцинувався, – розповіла вона. – Я підтримую вакцинацію, адже це профілактика COVID-19».

Лікар-інфекціоніст центру Анна Піддубна теж записалася на вакцинацію без вагань. За її словами, після щеплення була невеличка слабкість, але це звичайна реакція на вакцинацію, що прописана з інструкції, і минулася за кілька годин.

«Я – за вакцинацію. Це дієвий спосіб профілактики, єдиний, який ми маємо, щоб вплинути на цю інфекцію, зробити її керованою. Мій чоловік, теж медик, також підтримує вакцинацію і буде робити щеплення, коли прийде його черга. Радитиму вакцинуватися і своїм батькам», – наголосила Анна Піддубна.

Нагадаємо, вакцинація на Сумщині розпочалася з 25 лютого. У перший день в області щепилося 20 осіб, це члени мобільних бригад та працівники Сумського обласного госпіталю для ветеранів війни, на базі якого розгорнуто відділення для лікування хворих на COVID-19.

На першому етапі щеплюються медики, які знаходяться в зоні найбільшого ризику щодо зараження коронавірусною інфекцією, це мобільні бригади, працівники екстреної медичної допомоги та стаціонарів, які надають допомогу хворим на COVID-19. Загалом на першому етапі буде вакциновано 2700 жителів області.

Довідково. 23 лютого Україна отримала 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Також протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19.

Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: