Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 1 березня 2021

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах протягом останнього тижня продовжували проводити посилені перевірки мобільними групами з контролю за дотриманням карантину на працюючих об’єктах.



На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка в Сумах протягом останнього тижня продовжували проводити посилені перевірки мобільними групами з контролю за дотриманням карантину на працюючих об’єктах.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 19 по 25 лютого мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 290 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо.

Складено три акти перевірок та три протоколи за статтею 42 та один – за статтею 44-3 КУпАП.

З адміністраторами та працівниками об’єктів господарювання проведено профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

З 24 по 28 лютого військовою частиною 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно виділялось 38 військовослужбовців. Це дало змогу створити 12 мобільних груп (10 піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які за аналізований період провели 68 профілактичних бесід.

Очільник міста Олександр Лисенко подякував за виконану роботу та розпорядився продовжувати в тому ж напрямку.

«Посилення роботи означає збільшення кількості мобільних груп, похвально, що в Сумах із цим все гаразд – ситуація в місті контрольована, і це завдяки перевіркам. Мешканці вдячні! Тож й надалі – постійний контроль та інформування!» – наголосив посадовець.

Тимчасова комісія з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту продовжувала працювати в штатному режимі та у відповідності до графіків, поінформував начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО. Так, з 22 по 26 лютого було проведено контрольні перевірки на дотримання перевізниками карантинних вимог на одному підприємстві та проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті на п’яти маршрутах, 30 автобусах. Було встановлено, що дезінфекція салонів пасажирських авто проводиться згідно графіків, а кожен водій забезпечений індивідуальними засобами захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони. Протоколів за порушення протиепідемічних вимог складено на шість водіїв.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький розповів, що відділом спільно з ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області та Сумським відділом Національної поліції упродовж тижня проводились рейди та було обстежені об'єкти сфери торгівлі та громадського харчування, розташовані на вул. Іллінська. У результаті чого за порушення карантинних вимог складено три протоколи за статтею 42 КУпАП. Паралельно проводилась роз’яснювальна робота.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: