Завантаження ...

У Сумах провели інспекцію кав’ярень «на колесах»

На виконання розпорядження міського голови Олександра Лисенка в Сумах провели обстеження об’єктів сезонної торгівлі, де продають безалкогольні гарячі напої.



На виконання розпорядження міського голови Олександра Лисенка в Сумах провели обстеження об’єктів сезонної торгівлі, де продають безалкогольні гарячі напої.

Об’їзд суб’єктів господарювання здійснювали члени комісії з організації сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під головуванням профільного заступника міського голови Тамари Іщенко.

«На нещодавньому засіданні виконавчого комітету було знято з розгляду проєкт рішення щодо дозволу/відмови в розміщенні об’єкту сезонної торгівлі (продаж кави) з метою обстеження санітарних норм та норм безпеки серед низки таких. Звичайно, міська влада завжди ставиться позитивно до ініціативних та підприємливих сумчан, які організовують свій бізнес за європейським зразком, створюють робочі місця і сплачують податки. Втім, для нас також важливо, аби були дотримані вимоги чинних нормативних актів та карантинні заходи, і щоб водночас містяни не лише насолоджувалися смачним напоєм, а й отримували естетичне задоволення від загальної локації, у тому числі в історичному центрі міста. Адже ми живемо в одному правовому полі, – вимоги й критерії рівні до всіх – і малих й великих підприємців», – підкреслила посадовець.

Так, під час огляду начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан Голопьоров звертав увагу на дотримання правил благоустрою та прав інших людей. Зокрема, чи розміщені торгові точки у визначених для цього місцях, чи мають належний санітарно-технічний стан і зовнішній вигляд, чи не заважають об’єкти торгівлі руху пішоходів, чи не пошкодженні зелені насадження тощо.

Своєю чергою, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький, перевіряючи, зосередився на дотриманні правил торгівельного обслуговування суб’єктами господарювання – наявності цінників, у продавця – засобу індивідуального захисту, одноразових рукавичок, головного убору, який забезпечує гігієнічність під час приготування кави або чаю та безпосередньо санітарно-епідемічних вимог. Серед недоліків у більшості перевірених автокав’ярень посадовець виділив лише відсутність реквізитів підприємців.

Загалом цього дня обстежили по всьому місту близько 20 об’єктів торгівлі кавою. Підприємцям та продавцям надали відповідні рекомендації.

Результати цих інспекцій врахують при розгляді виконавчим комітетом проєктів рішень щодо дозволу або відмови в розміщенні цих об’єктів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: