Завантаження ...

Громади Сумщини запрошують долучитися до впровадження програмного комплексу «Соціальна громада»

У Департаменті соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації у ході відеоселекторної наради обговорили впровадження програмного комплексу «Соціальна громада»



У Департаменті соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації у ході відеоселекторної наради з керівниками управлінь соціального захисту населення укрупнених районів, управлінь соціального захисту населення міських рад (міст обласного значення) та територіальних громад обговорили впровадження програмного комплексу «Соціальна громада»

Для тих, хто ще не долучився до програмного комплексу, наглядно продемонстровано сайт https://socgromada.ioc.gov.ua/, на якому можна подати заявку на підключення та переглянути навчальні відеоролики.

Вкотре зосереджено увагу посадових осіб територіальних громад, що з 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються виключно з формуванням електронної справи.

Довідково. Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» (ПК «ІІС «Соціальна громада») – це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад. ПК «ІІС «Соціальна громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться, приміром, у ЦНАП з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративної послуги соціального характеру. Це, у свою чергу, наближує послуги до мешканців ТГ через мережу «фронт»-офісів та пришвидшує отримання адміністративних послуг соціального характеру майже на тиждень, адже раніше органи місцевого самоврядування в середньому раз на 7 днів доставляли прийняті документи від населення до СПСЗН. ПК «ІІС «Соціальна громада» того ж дня дасть змогу передавати в «бек»-офіс прийняті електронні копії документів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: