Завантаження ...

На Сумщині високих весняних річкових вод та льодоходу не очікується

Про це йшлося під час чергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій



Про це йшлося під час чергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Спеціалісти Сумського обласного центру з гідрометеорології повідомили, що завдяки погодним умовам осені та грудня 2020 року на більшості річок області зафіксовано низький рівень води, на окремих річках утворилося маловоддя.

У січні 2021 року, за рахунок опадів та відлиги, водність річок дещо збільшилась. Максимальні рівні води весняного водопілля цього року на річках будуть вищими за минулорічні показники. За нормальних погодних умов у березні-квітні передбачаються рівні води близькими до норми або нижчими за неї – у річках Сула, Ворскла, Псел і нижчими за норму – на річках басейну Десни.

За попередніми оцінками у період весняного водопілля і льодоходу масового досягнення річковими водами небезпечних відміток не очікується. Відбуватиметься затоплення понижених заплавних територій та об’єктів. Небезпечної дії високих річкових вод та льодоходу не очікується.

Але, зважаючи на стан русел річок (зарегульованість чисельними ставками, заростання очеретом) спеціалісти передбачають локальні підтоплення місцевим стоком на окремих понижених прируслових ділянках під час танення снігу.

Прогнози весняного водопілля будуть складені Українським гідрометцентром 22, 26 лютого та 5 березня і оформлені у окремі текстові Випуски, де буде конкретизована вся інформація. Після надходження до Сумського гідрометцентру текстові Випуски будуть негайно розіслані електронною поштою всім відповідальним структурам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: