Завантаження ...

У Сумах розробляють вимоги щодо утримання, ремонту та реконструкції фасадів будинків у історичному ареалі

У Сумах розпочалося відкрите обговорення проєкту Порядку утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд, розташованих в історичних ареалах Сумської міської територіальної громади.



У Сумах розпочалося відкрите обговорення проєкту Порядку утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд, розташованих в історичних ареалах Сумської міської територіальної громади.

Триватиме таке з 15 лютого по 15 березня.

Розробили Порядок в управлінні архітектури та містобудування за дорученням міського голови Олександра Лисенка.

Документ з метою збереження автентичного стилю регламентує вимоги щодо контролю за утриманням, ремонтом, реконструкцією, реставрацією фасадів будинків та споруд, розташованих в історичних ареалах Сумської міської територіальної громади.

Порядок також регулює взаємодію виконавчих органів Сумської міської ради, їх співпрацю з відповідними органами, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, об’єднаннями громадян щодо утримання, ремонту, реконструкції і реставрації фасадів житлових і нежилих будинків та споруд розташованих в історичних ареалах Сумської міської ТГ.

У проєкті визначені:

  • обов'язки власників та користувачів будинків, споруд (їх частин, приміщень) щодо утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків і споруд;
  • контроль за утриманням, ремонтом, реконструкцією, реставрацією фасадів;
  • розробка та затвердження паспорту опорядження фасаду, склад та порядок затвердження проектної, науково-проектної документації на ремонт;
  • технічний контроль за виконанням робіт по проведенню ремонту, реконструкції, реставрації;
  • утримання будинків та споруд, які виведені з експлуатації, відселених та аварійних будинків.

До обговорення запрошуються, зокрема, приватні підприємці та підприємства, розташовані у буідвлях та спорудах історичного ареалу. Усі охочі можуть також взяти участь у анкетуванні щодо обговорення Порядку.

Заповнені анкети, а також пропозиції та зауваження до проєкту Порядку ви можете надсилати на електронну адресу управління архітектури та містобудування: arh@smr.gov.ua по 15 березня.

За додатковою інформацією можна звертатись за тел. (0542) 700-105.

Порядок утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд розташованих в історичних ареалах Сумської міської територіальної громади
 

Анкета для суб’єктів господарювання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: