Завантаження ...

Чим дихали сумчани у січні

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в січні.



Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в січні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на трьох стаціонарних постах.

Упродовж січня було відібрано 1226 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,9 раза, діоксиду азоту – в 1,6 раза, формальдегіду – в 1,1 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче санітарних норм.

У січні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,3 раза, діоксиду азоту – в 2,1 раза, формальдегіду – в 1,1 раза.

Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,9 раза, діоксиду азоту – в 1,5 раза на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), по пилу – в 1,5 раза, по діоксиду азоту – в 1,3 раза на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій).

У звітному місяці зафіксовано перевищення максимально разової концентрації по пилу: три випадки на ПСЗ № 5 (вул. Металургів).

У порівнянні з попереднім місяцем рівень забруднення атмосферного повітря міста діоксидом азоту, діоксидом сірки та пилом збільшився, а оксидом вуглецю, оксидом азоту, аміаком та формальдегідом залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у січні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон протягом жовтня становив по місту 12–13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: