Завантаження ...

На Сумщині сп’янілий водій запропонував поліцейським хабар

Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 41-річний водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду.



Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 41-річний водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Правоохоронці не лише відмовились від такої пропозиції, а й задокументували дане правопорушення.

Вчора, патрулюючи одне із сіл Охтирського району, працівники сектору реагування патрульної поліції помітили автомобіль ВАЗ-2107, який рухався із порушенням Правил дорожнього руху. Тож його було зупинено для складання адміністративних матеріалів.

Керманичем виявився 41-річний місцевий мешканець. Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Проте водій відмовився та запропонував правоохоронцям «вирішити» це питання за 3000 гривень.

Поліцейські відмовились від неправомірної вигоди та викликали на місце слідчо-оперативну групу поліції для документування правопорушення.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: