Завантаження ...

4 мобільні бригади з Сумщини пройдуть практичне навчання із COVID-вакцинації

У Києві розпочався другий етап навчання мобільних медичних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/Biontech та AstraZeneca. До кінця тижня практичні навчання пройдуть 4 мобільні бригади з Сумщини



У Києві розпочався другий етап навчання мобільних медичних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/Biontech та AstraZeneca. До кінця тижня практичні навчання пройдуть 4 мобільні бригади з Сумщини

За словами заступника начальника обласного управління охорони здоров’я Галини Хомети, передбачено, що дві мобільні бригади вивчать спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інші дві – з AstraZeneca. Це дасть змогу оперативно запустити процес імунізації проти COVID-19 по всій області, щойно доставлять вакцину.

Під час навчання медичні працівники отримають всю актуальну інформацію, яка необхідна для проведення вакцинації, зокрема рекомендації щодо консультування до й після вакцинації; як вводити вакцину – правильна техніка та місце (для кожного виробника окремо); як розраховувати потребу у вакцині та ін’єкційних матеріалах; як безпечно утилізувати використані ін’єкційні матеріали; надання екстреної невідкладної допомоги в разі необхідності.

Відповідно до дорожньої карти на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 на Сумщині буде створено 6 мобільних бригад.

Довідково. Вакцина AstraZeneca – це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Потребує температури зберігання щонайменше -70 C. Після розмороження може зберігатися 5 днів при температурі +2 до +8 С.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: