Завантаження ...

На Сумщині виявили бажання вакцинуватися від COVID-19 понад 900 медичних працівників

Про це під час брифінгу повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета



Про це під час брифінгу повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета

За її словами, попри те, що раніше анонсувалося надходження в Україну вакцини Pfizer, спочатку держава отримає вакцину британсько-швецької компанії AstraZeneca. Вакцина ж Pfizer має надійти на початку березня.

«На першому етапі підлягають щепленню працівники мобільних бригад, які проводитимуть кампанію з вакцинації, медики, що надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, та працівники екстреної медичної допомоги, в тому числі водії й працівники диспетчерських служб. За попередніми даними, на першому етапі бажають щепитися понад 900 медичних працівників», – зазначила Галина Хомета.

Для Сумщини на першому етапі планують виділити близько 2 тисяч доз, адже вакцинуватися однією і тією ж вакциною необхідно двічі.

Нагадаємо, вакцинація від COVID-19 є добровільною. Але Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують пройти вакцинацію для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також рідних і близьких, які можуть бути у групі ризику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: