Завантаження ...

У Сумах ще понад 270 суб'єктів господарювання пройшли перевірку на дотримання карантинних вимог

Мобільні групи за минулий тиждень перевірили понад 270 працюючих закладів, що здійснюють господарську діяльність на території Сумської міської територіальної громади, на предмет дотримання протиепідемічних вимог.



Мобільні групи за минулий тиждень перевірили понад 270 працюючих закладів, що здійснюють господарську діяльність на території Сумської міської територіальної громади, на предмет дотримання протиепідемічних вимог.

Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко час щопонеділкової апаратної наради повідомив, що за звітний період було проведено перевірку 273 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста, – кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо. Було складено 14 актів перевірки та чотири протоколи за статтею 42 КУпАП. Під час перевірок із працівниками та адміністраторами вищезазначених суб’єктів господарювання були проведені профілактичні бесіди щодо недопущення порушення карантинних норм та чинного законодавства України.

Також у період із 10 по 14 лютого 2021 року від військової частини 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської ТГ щоденно виділялося 38 військовослужбовців, що давало змогу створити 12 мобільних груп (10 піших патрулів та два на автомобілях). За вказаний період цією військовою частиною було проведено 14 профілактичних бесід щодо дотримання карантинних заходів.

Працівники відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів упродовж минулого тижня взяли участь у проведенні трьох рейдів, один із яких проводився у нічний час. Усього обстежено дев’ять підприємств, із них чотири – в нічний час. Працівниками Національної поліції було складено два адмінпротоколи за статтею 443 КУпАП. Працівниками головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області складено чотири протоколи за статтею 42 КУпАП.

Окрім того, за період з 8 по 12 лютого 2021 року членами тимчасової комісії з контролю за проведенням дезінфекції міського пасажирського транспорту проведені контрольні перевірки дотримання перевізниками вимог карантинних обмежень на базах ФОП Олійник та ФОП Прокопішек. На маршрутах № 1, № 5, № 17А, № 19, № 55 було здійснено контроль проведення дезінфекції транспортних засобів, перевірено 40 автобусів. У ході обстеження було встановлено, що знезараження приміщень, де знаходиться транспорт, та салонів автобусів проводиться згідно з графіком. Під час перевірки було надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів тільки в захисних масках та проведенням дезінфекції робочої зони не рідше ніж три рази на день. За звітний період протоколів складено не було.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області з 8 по 14 лютого було складено 12 протоколів за статтею 42 КУпАП.

У рамках посилення контролю за впровадженням карантинних заходів на території ринків міста Суми працівниками відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів проводяться бесіди з адміністраціями ринків щодо неухильного дотримання карантинних вимог. Особлива увага приділяється роз’ясненню того, як правильно надягати, носити та утилізувати засоби індивідуального захисту (маски, респіратори тощо).

Нагадаємо, мобільні групи, які стежать за дотриманням суб’єктами господарювання, установами, підприємствами та організаціями різних форм власності карантинних заходів, запроваджених постановами Кабміну України, встановлених Головним державним санітарним лікарем України та рішень виконавчого комітету міської ради, були створені згідно з розпорядженням міського голови 16 липня. До їх складу входять представники Держпродспоживслужби, органів поліції, військової частини 3051 Національної гвардії України та виконавчих органів міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: