Завантаження ...

У Сумах головні розпорядники коштів розповіли, яким виявився для них 2020 рік

Головні розпорядники коштів вже втретє публічно звітували про виконання бюджетних програм. Цьогоріч, за 2020 рік, – вперше в форматі онлайн, відповідно до встановленого регламенту



Головні розпорядники коштів вже втретє публічно звітували про виконання бюджетних програм.

Цьогоріч, за 2020 рік, – вперше в форматі онлайн, відповідно до встановленого регламенту, визначеного розпорядженням міського голови Олександра Лисенка.

Першим з 13 розпорядників коштів на порядку денному доповідав виконавчий комітет міської ради.

Так, за інформацією заступника начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Віталія ЦИЛЮРИКА, виконання за 2020 рік склали 241 млн 700 тис. гривень. У загальній сумі було враховано видатки на виконання міських програм, зокрема «Відкритий інформаційний простір» – 1 млн 409 тис. грн (на забезпечення випуску бюлетенів «Офіційний вісник Сумської міської ради», забезпечення висвітлення діяльності міськради і виконкому). За функцією «Інша діяльність у сфері правління» використано 314 тис. гривень. На виконання «Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Суми» було використано 78 тис. гривень. Використання коштів на проведення місцевих виборів склало 12 млн 166 тис. грн. (проведення двох турів виборів – 11 млн 758 тис. грн., забезпечення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів – 407 тис. грн.). Разом із тим, було забезпечено реалізацію міських програм соціального захисту населення, державної політики в молодіжній сфері, конкурсу проектів, розроблених громадськими організаціями (реалізували три на загальну суму 177 тис. грн), культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, транспорту і транспортної інфраструктури тощо.

Управлінням освіти і науки, повідомила начальник даного структурного підрозділу Антоніна Данильченко, протягом 2020 року в межах повноважень здійснювали реалізацію державної політики в сфері освіти – утримували мережу закладів та установ (37 закладів дошкільної освіти, 20 закладів загальної середньої освіти, 10 спеціалізованих шкіл, дві гімназії, шість НВК, чотири заклади позашкільної освіти, дві спеціальні школи, Міський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, дві ДСШ, ІРЦ № 1, Центр професійного розвитку педагогічних працівників).

На забезпечення потреб галузі за звітний період було використано 899,1 млн грн. загального фонду та 43,6 млн грн. коштів бюджету розвитку, що дозволило створити нове освітнє середовище у 112 початкових класах відповідно до вимог НУШ, покращити матеріально-технічну базу закладів освіти та здійснити монтаж сучасної пожежної сигналізації, виконати заходи з енергозбереження тощо. Також було використано освітню субвенцію на умовах співфінансування за напрямом «Ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти» на загальну суму 1,2 млн грн., у тому числі: освітня субвенція з держбюджету (804,2 тис. грн.), кошти Сумської міської територіальної громади – (344,7 тис. грн.).

Видатки галузі охорони здоров’я, як зазначила начальник управління Олена Чумаченко, за 2020 рік становили 296 млн 812,3 тис. гривень. У тому числі загальний фонд – 180 млн 104,9 тис. грн.: кошти Сумської міської ТГ, кошти медичної субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, інша субвенція (виконання 95,5% від затверджених видатків). Спеціальний фонд – 115 млн 567,4 тис. грн., це кошти бюджету розвитку Сумської міської ТГ, субвенція з держбюджету, грантові кошти GIZ, кредитні кошти НЕФКО. Спеціальний фонд (власні надходження) – 1 млн 140 тис. гривень.

Надходження коштів від НСЗУ – 482 млн 925,7 тис. гривень.

Капітальні видатки на придбання обладнання становили 70 млн 565,3 тис. грн., на проведення капітальних ремонтів – 45 млн гривень.

Серед централізованих закупок галузі охорони здоров’я (21 млн 796,6 тис. грн.) були аналізатор критичних станів (309,6 тис. грн.), 10 апаратів штучної вентиляції легень (6 млн 220 тис. грн.), 53 мультипараметрових моніторів пацієнта (2 млн 138,4 тис. грн.), два пересувні рентгенівські діагностичні апарати з цифровою обробкою зображення (6 млн грн.), система ПЛР (1 млн 728,6 тис. грн.), 90 кисневих концентраторів (5 млн 400 тис. грн.), лікувальне та діагностичне обладнання (7 млн 104,7 тис. грн.).

Як і в попередні роки, було запроваджено та проведено заходи з енергозбереження за програмою підвищення енергоефективності на суму 18 млн 489,9 тис. гривень. Зокрема, ремонтні роботи проводились у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» (18 млн 440,3 тис. грн.), у КНП «Центральна міська клінічна лікарня» (49,6 тис. грн.).

Своєю чергою робота житлово-комунального господарства міста забезпечувала першочергові потреби населення, підприємств та організацій необхідними послугами та створювала умови для їх покращення, наголосив директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА.

Так, на виконання завдань і функцій передбачались видатки в сумі 514 млн 422,1 тис. гривень. На видатки за програмою «Керівництво й управління у відповідній сфері в містах, селищах, селах та територіальних громадах» передбачили 13 млн 538 тис. грн., «Організація та проведення громадських робіт» – 109 тис. грн., «Експлуатація та технічне обслуговування житлового фонду» – 14 млн 187,7 тис. грн., «Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства» – 47 млн 403,3 тис. грн., «Забезпечення надійної та безперебійної експлуатації ліфтів» – 15 млн 322,2 тис. грн., «Інша діяльність пов’язана з експлуатацією ЖКГ», – 100 тис. грн., «Забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, вионують та/або надають житлово-комунальні послуги» – 6 млн 605,2 тис. грн., «Організація благоустрою населених пунктів» – 260 млн 828,3 тис. грн., «Інша діяльність у сфері ЖКГ» – 3 млн 255,3 тис. грн., «Будівництво об’єктів ЖКГ» – 13 млн 156,7 тис. грн. та інше.

Зокрема, виконано капітальний ремонт 33 житлових будинків (в 11 будинках – капремонт покрівлі, у п’яти – капремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж, у шести – ремонт освітлення та капремонт фасаду, відмостки тощо – в 11). На умовах співфінансування у двох будинках виконано капітальний ремонт покрівлі. Також за кошти бюджету Сумської міської територіальної громади проведено поточний ремонт водовідведення, очищення водонапірної вежі у Верхньому Піщаному, очищення свердловини у Піщаному, проведена науково-технічна розробка продукції з проведення з геофізичного дослідження свердловини, виконано роботи з капітального ремонту діючого каналізаційного колектора на вул. Реміснича, надана фінансова підтримка КП «Міськводоканал» на суму 40 млн грн. (для оплати вартості спожитої електроенергії, погашення електроенергії по АТ «Сумиболенерго», охорони водозаборів і очисних споруд, придбання водопровідних та каналізаційних люків, проведення оцінки запасів питних вод в сумських родовищах, придбання аераційної системи в комплекті для станції очисних споруд), капітальний ремонт 11 ліфтів на умовах співфінансування, виготовлено ПКД на капремонт трьох ліфтів, проведено експертне обстеження дев’яти ліфтів та інше.

Детальніше з озвученою інформацію цих розпорядників коштів, а також департаменту соціального захисту населення, відділу культури, департаменту фінансів, економіки та інвестицій, департаменту забезпечення ресурсних платежів, управління архітектури та містобудування, управління капітального будівництва та дорожнього господарства, управління державного архітектурно-будівельного контролю, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», управління «Служба у справах дітей» можна ознайомитися за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: