Завантаження ...

У Сумах відбулось перше засідання комісії з питань захисту прав дитини у новому складі

Під головуванням заступника міського голови Віри Мотречко управлінням «Служба у справах дітей» проведено перше засідання комісії з питань захисту прав дитини у новому складі.



Під головуванням заступника міського голови Віри Мотречко управлінням «Служба у справах дітей» проведено перше засідання комісії з питань захисту прав дитини у новому складі.

Члени комісії розглянули 48 питань щодо реалізації прав дітей, із них: 20 питань щодо реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, 28 – спірних питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 20 правочинів за участю дітей, таких як оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору купівлі-продажу на нерухоме майно, договору дарування, договору міни, договору на оформлення та отримання дитиною у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, договору про поділ будинку в натурі та припинення права спільної часткової власності, тощо, та укладення вищевказаних договорів у випадках наявності факту зареєстрованого місця проживання дітей в квартирах, будинках, приміщеннях.

Серед немайнових питань, які були розглянуті на засіданні наступні: підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України, організація соціального супроводу родин, завершення соціального супроводу родин, стан виконання батьківських обов’язків, притягнення батьків до відповідальності, влаштування дітей до державного закладу на повне державне забезпечення, повернення дітей на виховання батькам в сім’ю.

Також було затверджено 20 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: