Завантаження ...

СНАУ представив свої проєкти в рамках ERASMUS+ на міжнародному рівні

Співпраця з науковців з різних куточків світу в рамках розв’язання глобальних проблем людства стала трендом останніх кількох років.



Співпраця з науковців з різних куточків світу в рамках розв’язання глобальних проблем людства стала трендом останніх кількох років. Карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19 не лише не зупинили цю тенденцію, а навпаки, посилили її звернувши увагу на засоби онлайн-комунікації.

Однією з найактуальніших тем для такої співпраці була і залишається екологія, адже кліматичні зміни турбують людей по всьому світу.

9 лютого представниця Сумського національного аграрного університету Олена Мельник взяла участь в україно-казахському телемості, присвяченому реалізації проєктів напряму ім. Жана Монне програми Erasmus+ в Казахстані та Україні. На ньому вона представила досягнення університету в реалізації проєкту Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership“.

Під час свого виступу Олена Сергіївна розповіла про заходи, які вже було реалізовано за ініціативи Сумського НАУ, проте їх дія вийшла далеко за межі університету. Зокрема мова йшла про велозабіг «Ride together to fight climate change», співорганізацію міжнародного воркшопу «Європейська інтеграція: перспективи та виклики для України», зимову академію «Екологічна безпека ЄС та України в контексті кліматичних змін», у яких сумарно взяли участь близько 300 науковців, держслужбовців, громадських активістів та просто зацікавлених людей з різних куточків України.

Не оминула увагою представниця СНАУ і заходи, які планується провести найближчим часом, зокрема сертифікатні курси для бакалаврів та магістрів, які стартують вже наприкінці лютого.

Доповідь Олени Мельник була схвально оцінена учасниками заходу та представниками Офісу програми Erasmus+ в Україні. Тож цілком можна сподіватися, що подальші заходи та проєкти отримають додаткову підтримку від колег з Казахстану, а досвід, набутий під час зустрічі допоможе зробити ці проєкти ще більш потужними.

Для довідки: Міжнародний телеміст «Реалізація проєктів напряму ім. Жана Монне програми Erasmus+ в Казахстані та Україні: обмін досвідом та перспективи співпраці» – це спільна ініціатива представників двох країн, що покликана сприяти кращому розумінню особливостей імплементації різних проєктів напряму ім. Жана Монне, зіставити казахський та український досвід, поділитись кращими практиками, обговорити потенційні виклики, розглянути можливі шляхи для налагодження тіснішої взаємодії у рамках програми ЄС Erasmus+ напряму ім. Жана Монне та активізувати двосторонню співпрацю у сфері Європейських студій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: