Завантаження ...

Вартість послуг за тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону для жителів Сумщини не зміниться

Про рішення, яке сьогодні закріпив Меморандум між КМУ, НКРЕКП, Нафтогазом та очільниками міст, розповів під час брифінгу голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома



Про рішення, яке сьогодні закріпив Меморандум між КМУ, НКРЕКП, Нафтогазом та очільниками міст, розповів під час брифінгу голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома

«Офіс Президента України спільно з Асоціацією міст активно опрацьовували питання з цінами на газ і тепло, і сьогодні сталася дуже важлива подія: за ініціативи Президента України Володимира Зеленського між Кабінетом Міністрів України, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» і керівниками українських міст підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води», – зазначив Василь Хома.

За його словами, у сьогоднішніх непростих умовах керівництво держави ініціювало такий Меморандум, щоб забезпечити стабільність тарифів на тепло для населення. Керівники міст колегіально вирішили долучитися до цього Меморандуму, і Асоціацією міст України були визначені міські голови, які й підписали цей документ в Києві.

Згідно з цим документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення у свої домівки. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону 2020-2021 років не зміниться.

«Держава бере на себе зобов’язання компенсувати різницю ціни на газ для теплопостачальних організацій. Підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домівки українців упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років. І жодним чином це не відобразиться на роботі органів місцевого самоврядування. Адже Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатиметься на органи місцевого самоврядування», – наголосив очільник облдержадміністрації.

Також для підприємств теплопостачання передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

Крім того, згідно з Меморандумом, буде розроблено механізм погашення заборгованості, яка є в теплопостачальних організацій. Василь Хома наголосив, що цей механізм має бути справедливим і не заважати теплопостачальним організаціям модернізувати своє виробництво. Від цього залежатиме і собівартість тарифів на тепло.

«Підписання Меморандуму – це дуже важливий крок, який був зроблений з ініціативи Володимира Зеленського, щоб люди не несли зайві витрати зі свого бюджету, а теплопостачальні організації стабільно працювали. Меморандум забезпечує стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: