Завантаження ...

У СумДУ відбулась семінар-нарада щодо особливостей проведення ЗНО-2021

Про специфіку ЗНО-2021 4 лютого йшлося на семінар-нараді для працівників і випускників фахових коледжів та закладів загальної середньої освіти м. Суми та Сумської області



Про специфіку ЗНО-2021 4 лютого йшлося на семінар-нараді для працівників і випускників фахових коледжів та закладів загальної середньої освіти м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Директор ХРЦОЯО Олександр Сидоренко розповів про новації, що чекають на здобувачів освіти при складанні ЗНО у цьому році, про особливості його проведення в Сумській області, про специфіку Державної підсумкової атестації для осіб, які у 2021 році здобувають повну загальну середню освіту тощо.

Він повідомив, що реєстрація на тестування закінчується 5 березня 2021 року. Основна сесія ЗНО розпочнеться 21 травня і закінчиться 15 червня.

Серед новацій, про які повідомив Олександр Сидоренко, зокрема, з 2021 року розмежовується іспит з української мови і літератури: це буде окремо українська мова та українська мова і література. Тому абітурієнтам необхідно уважно ознайомитися з умовами прийому на обрану спеціальність, аби визначитися, який сертифікат потрібен для вступу: українська мова чи українська мова і література.

На важливості правильного обрання предметів, необхідних для вступу на омріяну спеціальність, наголосив і ректор Сумського державного університету Василь Карпуша. Він порадив абітурієнтам і їх батькам ретельно ознайомитись з умовами прийому до відповідних закладів вищої освіти, правильно обрати предмети ЗНО, аби уникнути розчарувань під час подання документів на вступ.

Директор департаменту доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Юрій Мерзляков поінформував учасників онлайн-заходу, що отримати консультації з питань вступу та оформлення електронних заяв у будь-який ЗВО України можна в консультаційних центрах СумДУ за адресами: м. Суми, вул. Римського-Корсакова, 2, Сумський державний університет, корпус "Ц", поверх 3, (кімната 339А); м. Суми, вул. Петропавлівська, 57, корпус 2, ауд. 136.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: